Kalandos hagyományok - interaktív játékkönyv

Szépirodalom / Könyvajánló (792 katt) Lidércfény HQ
  2022.01.21.

Ismét könyve jelent meg kedves ismerősünknek és alkotónknak, Scholtzc Róbert Gergelynek. Ez azonban most egy rendhagyó történelmi kalandozás, afféle lapozgatós, interaktív kötet.

A Zemplén Német Iskolaegylet (Rátka, Borsod-Abaúj-Zemplén megye) 2021 telén egy kalandos útikönyvet jelentetett meg.

A „Kalandos hagyományok” című interaktív játékkönyv, egy lapozgatós útikönyv, mely a régióban egyedülálló módon mutatja be az érdeklődőknek a XVIII. század közepén, a Tokaj-hegyaljai Rátkán megtelepedő német ajkú, római katolikus vallású, sváb családok történelmét, hagyományait és napjainkig fellelhető szokásait.

A kötet nem egy átlagos útikönyv – mondta a szerző. Lapjain az Olvasó a főszereplő. Az ötven pontból álló utazás során az Olvasó egy-egy feladat sikeres megoldása után léphet előre, vagy hátra a következő ponthoz, a kezdettől egészen a célig, miközben tulajdonképpen falunéző túrán is részt vesz.

A Kalandos hagyományok című játékkönyv elősegíti a Tokaj-hegyaljai sváb hagyományok életben tartását, a korosztályok közötti párbeszédet. A játékosok és a helyi lakosok egyaránt új ismereteket, visszatérő "vendégeket" szerezhetnek.

A kiadvány a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

A kötet megrendelhető a
Zemplén Német Iskolaegylet
3908 Rátka, Iskola tér 2.
zemplengyongyszem@gmail.com

e-mail címen.

vagy a szerzőtől:
scholtzrobert@gmail.com

Előző oldal Lidércfény HQ