Marhapörkölt extrával (Gasztrovers)
Ma egy pörköltet készítünk.
Marhából lesz, nem tévedtünk.
Egy nagyon fontos összetevő:
Jó vörösbor a megfelelő.
Előkészülök, közben kortyolok.
Hejj, de jók a magyar borok!
Lásson akkor az ember neki,
míg közben a bort nyeli.
Összevágjuk a húst kockára.
Lassan kipirítjuk a zsírjára.
Kis olajat is bele, de nem sokat.
Míg vár az ember, kicsit iszogat.
Dúsítjuk hagymával, paprikával.
Sóval, borssal, meg miegymással.
Főjön sokat, mert az kell neki.
Addig emberünk a bort nyeli.
Hejj, de vidám dolog főzni.
Így kell, pajtás, ám jól élni.
Míg kevergetem az ételt.
Iszogatom, mit borász préselt.
Szeretik a tik a meggyet...
Gyere, haver, együnk egyet...
Csak azt az egyet nem tudom.
Hová tűnt el a borom?