Harc a rácsos ágyért

Neoprimitív / Írások (629 katt) Norton
  2020.02.24.

- Nekem rácosz ágy kell! - harsogta Béla, a száznegyven kilós elmebeteg, és felkente a Róbert nevű ápolóját a falra, aki nyekkent egy nagyot, de képzett birkózóként rögvest rávetette magát a betegére, ám az a férfi saját lendületét kihasználva elfordult, és ezúttal egy üvegvitrinhez vágta hozzá.

Fülsértő csörömpölés és káromkodás hallatszott, ahogy a szőke hajú gondozónak szétvágta az üvegszilánk az arcát. A másik ápoló, József ekkor rámozdult Bélára, ám a bivalyerős beteg az öklével mellbe vágta, hogy öt métert futott hátra, és egy széket felborítva elvágódott.

- Adjatok nekem rácosz ágyat!

Lajos lépett a kórterembe, ám az események láttán hátrálni kezdett, majd kiszaladt a folyosóra.

- Kapsz rácsos ágyat, csak nyugodj meg!

A diplomás ápoló berontott egy másik kórterem ajtaján. Na, ott aztán jó sok rácsos ágy volt! De mindegyikben feküdt valaki.

- Rögvest csinálok neked helyet! - nyugtatta az utána siető Bélát kétségbeesett hangon.
- Csinálj nekem rácosz ágyat!
- Lesz rácsos ágyad, csak higgadj már le! Nem akarok bajt!

A legközelebbi ágyban Irén feküdt, akit delirium tremens miatt kezeltek. Rendesen le volt már szedálva, ezért nem lehetett túl veszélyes.

- Rendben, te kijössz onnan!

A bajuszos ápoló remegő kézzel nyitotta ki a lakatot a zsebéből előbányászott kulccsal, és finoman húzta ki Irént a fogságából, ám az eltompultnak látszó hölgy ekkor teljesen váratlanul nekiugrott, és a nyakába harapott.

Lajos üvöltött, miközben kétségbeesve lerázta magáról a madárcsontú nőt, de már túlságosan későn tette, mert valósággal spriccelt a vér a nyakából. Megpróbálta elszorítani a sebét, de a pánik miatt esélye sem volt rá.

Időközben a József nevű kollégája újra Bélával harcolt: egy injekcióval akarta lenyugtatni, de a nagydarab elmebeteg elvette tőle a fecskendőt, és beleállította a fejébe.

- Nem kej szuri, én rácosz ágyat akajok!

A káoszt kihasználva Irén közben kiosont az ajtón, Lajos pedig leroskadt lassan a földre. A vérével együtt távozott belőle az erő. Haldoklása közben csak egy dologra tudott gondolni:

„Több rácsos ágyra van szükség ebben az elmebajos országban!”

Vége

Előző oldal Norton
Vélemények a műről (eddig 2 db)