Visszatérés - avagy az írás szellemének kísértése

Szépirodalom / Novellák (210 katt) Ann Heart
  2018.09.29.

39 éves vagyok. 39. A középkorúság kapujában toporgok. Gyermekem? Nincsen. Hogy miért? Nem azért, mert nem szeretem őket. Imádom. Például ott van Klara nővérem kislánya. Na, hát Ő egy igazi energiabomba. Négy éves és nagyon jól kijövünk egymással.

Pasi? Nos… igen, jelenleg nincs senki kilátásban, pedig én meg voltam róla győződve kislányként, hogy házas ember leszek 30 éves koromra és lesz két gyermekem, Jenifer és Mark. A fele ugyan igaz, házas voltam, de mára már elvált vagyok. Milyen hülye érzés ezt kimondani! Nem baj, van egy gyönyörű lakásom New Yorkban. És... és nincs állásom. Tegnap felmondtak. 15 éve dolgoztam a P&M vállalatnál managerként. Bár az utóbbi időkben be kell, hogy valljam, elég rossz volt a légkör odabent. Az új főnök nem volt szimpatikus, de nem ezért nincsen munkám. Leépítés volt a vállalatnál és… csessze meg, egy új, dögösebb nőt vettek fel. Nekem csak most esik le, annyira el voltam keseredve. Hát megvan! Ismerős volt a csajszikám! Múltkor láttam is, amint bement egy igen menő étterembe és... és a főnökkel vacsorázott, vagyis hogy a volt főnökömmel, akinek felesége van. Mocskos disznó!

Most mihez kezdjek? Nem ülhetek és szomorkodhatok itt naphosszat, nincs értelme. El kell fogadni, ezt adta az élet. Van spórolt pénzem és már úgy is kacérkodtam az írás gondolatával. Emlékszem, mikor megírtam első és egyetlen publikált könyvemet. Milyen jó is szabadon nyargalni a fantázia szülte világban! Persze vannak idegőrlő pillanatok is, mikor már kialakulóban van a fejedben a történet, és azt sem tudod, hogy kezdjed el. Az a legnehezebb. Nagyon fontos a ráhangolódás és a megfelelő légkör. Múltkor el is kezdtem egy regényt. Még akár valami jó is kisülhet belőle. Ha valaki írt régebben, kísérti az írás szelleme és próbálja visszacsábítani. Nos, azt hiszem, már eleget kérettem magam. Most eljött az idő, hogy visszatérjek!


2018.09.28.

Előző oldal Ann Heart