Kapitány: Az indián zombi suttogása

Horror / Feladatok (1644 katt) Kapitány
  2011.01.30.

A mű megjelent a Lidércfény Amatőr Kulturális Folyóirat 2011/2 számában.

Egy sötét, viharos éjszakán Pista bácsi unalmában leült kedvenc foteljába a tévé elé, bekapcsolta azt, majd távirányítóján kattintgatva elkezdett keresgélni a csatornák között. Az egyik adón egyszer csak megragadta figyelmét egy nagy méretű főcím: „Az indián zombi suttogása”.

– No, ez aztán biztos jó film lesz – gondolta Pista bácsi.

Letette kezéből a távirányítót, majd elővett egy doboz Heineken sört, melyet 300 Ft-ért vett a helyi Tescoban. A film kezdetét vette, Pista bácsi pedig hideg sörét kortyolgatva kísérte figyelemmel a képsorokat.

A film arról szólt, hogy egy álmos amerikai kisvárosban egy szovjet szputnyik lezuhanása zombivá változtatta a lakosság jelentős részét. A főszereplő – filmbeli nevén – Richard Shepard volt, aki sírásóként dolgozott a helyi temetőben. Egy este rogyadozó szolgálati lakásában üldögélt, amikor hirtelen a sötétből előtűnő mutáns zombik törték rá az ajtót. Shepard, jobb választása nem lévén, felkapott egy kurblivasat, és véres rendet vágott a zombik között. A lények felett aratott győzelme után a főhős hátára vetette viharvert shotgunját, táskájába tett néhány doboz lőszert, felpattant háza falához támasztott, rozzant biciklijére, és nekivágott az éjszakának. Egészen a kisváros határában lévő elhagyatott barlangig karikázott, melyben gyermekkorában gyakran játszott pajtásaival. Itt ledobta biciklijét, és megpróbált elrejtőzni a barlang mélyén. Nem volt egyedül: a barlangban már ott lapult régi ismerőse, a vén Lucas Holmes, a helyi állomásfőnök. Sajnos nem sokáig volt nyugtuk: ősi indián lidércek rontottak rájuk, de Shepard és Holmes súlyos küzdelemben visszaverte a támadást.

Pista bácsi szeme ekkor már kezdett lecsukódni. Az utolsó kép, amely eljutott homályosuló tudatáig, az volt, amikor a vén állomásfőnök kezében egy rozsdás vascsővel rárontott egy tolldíszes, ősi varázsigéket suttogó indián zombira. Pista bácsi utolsó erejével kikapcsolta a tévét, és mély álomba zuhant.

Másnap reggel, amikor – még mindig a fotelben elnyúlva – felébredt, eszébe jutott az előző esti zombifilm.

– Ekkora marhaságot még életemben nem láttam – gondolta Pista bácsi.

Előző oldal Kapitány
Vélemények a műről (eddig 7 db)