Az alfahím

Külvilág / Közélet (1008 katt) Petya
  2016.12.27.

Ő az, aki a szemével tud rendre inteni. Akire figyelsz és hallgatsz, mert a fizikai erejét vonultatja fel a szándéka mögé. Villámgyors kalkulálás után visszavonulót fújsz és csendben fortyogsz a büszkeségeden esett folt miatt.

Egy alfahím rendet tart maga körül. Arról ismerszik meg, hogy nincs elintézetlen ügye. A szivárványsátor, avagy a tápláléklánc legtetejére törekszik és nem áll meg addig, míg saját, különbejáratú vadászterületet ki nem alakít. Ezen a vadászterületen ő a király. Ő a legerősebb kutya és semmilyen külső játékszabály nem érvényesül. Csakis az övéi. Ha akar, elejt egy nőstényt, ha kell, kitekeri a nyakát egy másik hímnek erőfitogtatás céljából. Persze csak képletesen.

Előnyt élvez párválasztáskor. Személyisége vonzó minden nőnek, aki alig várja, hogy két izmos karban elolvadjon. Párkapcsolaton belül sosem adja ki kezéből az irányítást. Jaj annak a leányzónak, aki igába hajtja a fejét. Hiszen pont azt a gondoskodást és figyelmet nem kapja meg, amire szüksége lenne, és amit kezdetektől remélt. Csupán formailag teljesülnek kívánságai. Az alfahím ugyanis belülről folyamatos lánggal ég, nem mutathat gyengeséget, erőt kell sugároznia. Nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy kiengedje kezéből a gyeplőt.

Hiányzik belőle a józan ítélőképesség. Nem látja meg az egy lépéssel később learatható babérokat. Célja a pillanat uralása, a jelen konzerválása.

Röviden így képzelek el egy olyan férfit, aki telve komplexusokkal egyre fizikai erejének növelésével és birtoklási vágyának kielégítésével igyekszik megteremteni maga körül a mindennapi rutint. Dominál, irányít, szabályoz. Számomra elfogadhatatlan viselkedés.

Amiért ezt le szerettem volna írni, az egy nagyon egyszerű ok. Ma jól szórakoztam egy ilyen alfán. Ami a fejemben van erről a jelenségről, az a szemem láttára egy pillanat alatt dőlt meg. Messzemenő következtetést is vonhatnék belőle, de nem ez a célom. Inkább csak nevetni egy jót.

Dolgoztam és beállított egy ismerősöm. Egy amolyan alfa. Zömök, alacsony, zord tekintetű, kemény kézfogású. Sugárzik belőle, hogy ura a helyzetnek. Nem lehet akármivel csak úgy leszólítani, és ha megpróbálod, akkor egy pillantással tudatja veled, nem ezek azok a droidok, amiket keresel. Ezúttal azonban ő keresett nálunk egy terméket. Korábbam már előrendelte és a megbeszéltek szerint szerette volna birtokba venni. Én erre csak a karomat tudtam széttárni. A szállító ugyanis nem hozta a rendelt vodkát. A srác szeme kikerekedett, szája szétnyílt, kiült arcára a kétségbeesés. Kis híján toporzékolt, de még annyi lélekjelenléte volt, hogy megkíméljük egymást egy ilyen kínos szituációtól. Annyi azonban már nem, hogy a fejemhez ne vágja, hogy megígértük. Hogy azt mondtuk, tuti, azt mondtuk, fix. A szavunkat adtuk, hogy tuti itt lesz az áru. Emiatt nem ment el máshova megvenni, pedig neki szüksége van rá. Ez nem történhet meg. Ilyen nincs. Képtelen elhinni, ami itt zajlik.

Még hallgattam egy darabig, néztem, ahogy hadonászik, aztán eluntam és utánajártam, miért maradt le a szállítmány. Kiderült, két szállító fog érkezni ezen a napon, de eddig csak az egyik jött. A vodkát majd a másik hozza. Előzékenyen a kolleganő gondjaira bíztam az úriembert, aki előtt úgy lebegett az áttetsző színű alkohol, mint bika előtt a vörös posztó. Látszott rajta, hogy feldúlt. Pedig pánikra nem volt semmi ok. A látszat néha csal. Kár érte. Kiváló ügynök volt.

És akkor megértettem, hogy ez csak egy tanult viselkedéshalmaz a részéről. Egy pillanat alatt borul és megmutatkozik a látszólag jéghideg vérmérséklet alatt rejlő felforrósodott, bugyogó természete, ha kizökken. Nagyon izgalmas volt így látni. Egy pillanatig sem sértett a kirohanása. Megérte őt így látnom, mert tisztább képet kaphattam róla, vagy az alfákról általában. Arról a fajtáról, amilyen sosem szeretnék lenni.

Végül megkapta a vodkát egy kis késéssel. Amiért annyira izgult. Nem tudom, belegondol-e a helyzetébe, de én a helyében előbb mondanék le a vodkáról, mint a lelki kiegyensúlyozottságról. Legalábbis legközelebb, ha ilyen szituációba fog kerülni, akkor mindenképp megéri már most felkészülni rá. Nehogy egy számára fontos ember előtt égesse le magát. Ne adj' isten egy riválisa előtt.

Előző oldal Petya
Vélemények a műről (eddig 2 db)