LFZO (05/21) (2006-7)

A jövő útjai / Novellák (1337 katt) Rohadék
  2010.11.11.

- Hol van leírva, hogy az ember büdösnek van teremtve? Hogy bűzlenek a belei, ha kiontják? Hogy miért csak akkor hal meg, ha létfontosságú szervei károsodnak? Hol van leírva, hogy az ember hasonlít a majomra, hogy a mikroszkóp alatt alig különböznek tőle? Hogy levegőt kell venniük, mint egy majom, szarniuk, mint egy majom, vakaródznak, szőrük, körmük van, ami újranőhet? Milyen funkciót tölt be a körmük? Hova van leírva? A „biblia” nevű könyvben, vagy bárhol? Csak dísz? Nem. Sok évvel ezelőtt volt védekezési funkciója, többek között. Egy tökéletes lény miért teremtett volna tökéletlen lényeket? Mit akart elérni ezzel? Ha béna volt, azért lettek tökéletlenek, nem is mindenható. Ha viszoncáncándékkal lettek tökéletlenek, tudta, hogy bekövetkezik a kiűzetés a paradicsomból. (Kitolásból lettek alapból tökéletlenek?) Hiszen, ha Éva tökéletes, nem fogad el semmilyen almát. Ádám dettó. Amúgy a bibliát és a hitet én találtam ki, erről később fogok még többet mondani a videón, csak nem most. Nem fontos, hogy mindenki csak simán okos legyen. Legyen inkább egy csomó hülye, így az a néhány, aki okos, az NAGYON okos lesz, így megmarad az egyensúly. Kell néha egy kis Sztálin, vagy Hitler, aki rendet rak a világban, aztán úgyis jön valaki jobb.

- Maga szélsőséges ateista és embergyűlölő.
- Nem vagyok ateista. Ha mindenáron nevén kéne nevezni, én magam több lennék, mint az ateizmus, de én nem tudok dolgokat, vagy hiszek dolgokban, én vagyok a DOLOG. (Egyébként az ateizmus nem jó vagy rossz, az csak úgy van.) Az embergyűlöletről meg mindössze annyit, hogy nézzen magába. Maga talán nem utál valakit?

- Ahhoz képest egész nyugodtan ül itt, és rágcsál, hogy mindenre képes.
- Innen 1734 méterre egy bajszos úr alvás közben éppen a másik oldalára fordul, mert éjszakai műszakban dolgozott, és 4 órával ezelőtt itta meg az utolsó teáját. Még 322 napja van hátra, balesetben fog meghalni. Innen 94532 méterre ellenkező irányban éppen lelőnek egy nőt, aki kislányától jött, aki leukémiás.

- Na persze. Ilyet én is tudnék mondani.
- Számoljon 65-ig. Egy sárga autó fog bekanyarodni és elmenni a kirakat előtt.
Eszter akaratlanul is számolt, és jött a sárga autó.
- Ez lehetett megrendezett jelenet is.
LFZO megemelte a szemöldökét.
- Leírom egy cetlire, mi lesz a mondata két perc múlva, aztán mikor kimondta, megmutatom.
A piros, szétálló hajú férfi megtörölte a száját egy szalvétával, aztán, hogy a lány ne lássa, mit ráírta a bizonyos mondatot.

- Ha tudja, mit fogok mondani, miért beszélgetünk egyáltalán?
- Maga akarja tudni, miért terhes, és miféle teher az tulajdonképpen.
- Valóban. És idáig mindenről beszélt, csak arról nem.
- Még nem érkezett el az ideje. Ha rögtön elmondanám, mert egyébként pár szó az egész, jelenlegi tudása nem volna elegendő, hogy értse is.
Eszter vízszintesen rázta a fejét, és a tenyerébe temette. Aztán hosszan a plafont bámulta, és csöndben maradt, míg befejezte a reggelit. Észrevette, hogy LFZO őt bámulja.
- Maga már befejezte?

LFZO villámgyorsan feltartotta a cetlit, ez állt rajta: „Maga már befejezte?”

Előző oldal Rohadék