Rohadék németországban? (2008)

Külvilág / Közélet (944 katt) Rohadék
  2010.09.02.

Elküldtem az LFZO-t egy német kiadóhoz (a tucatnyi magyar után), és jött egy válasz, miszerint szívesen kiadnák, amennyiben hozzájárulok a kiadási költséghez - illetve teljesen én fizetem, aztán ők bereklámoznak a teljes német nyelvterületen + magyarország, hívnak tv, frankfurti könyvfeszt, rádió, felolvasások. 4 hetet adtak , hogy kinyögjem nekik a 600.000-et. mondom anyátok, hát honnan a geciből, felhívtam mindenkit, akit tudtam, hogy szívesen segítene, vagy gondoltam tudna, még az MSZP-s irodába is beszéltem egy csávóval, aki ilyenekkel foglalkozik, de gyakorlatilag körberöhögtek mindenütt. Pedig semmi bajuk nem volt a nevemmel (Rohadék), és "alapvetően jól megírt, nagyon érdekes témaválasztású mű" volt a kezükben. Utolsó szalmaszálként lemondtam az első kiadás szerzői díjáról, vagyis ha mind eladják, nagyjából egymilla ütötte volna a markukat, nekem meg semmi. de ők ezt nem vállalják be, mint írták, mert akkor mindenki ezt tenné. Ezt végképp nem vágtam.

Féltucat prospektust küldtek a szerződéshez, hogy ők mekkora jók, hogy tuti eladják. Szóval tuti eladják, mégse akarják átvenni a nyomdaköltséget, pedig még egy válaszímélben is azt bizonygatták. Akkor most ha el tudják adni = haszon részükről, akkor mér velem fizettetik a nyomdát? Kajak nem látom a gondolkodásukban hol van az értelem. paradox szöveg, az egyikkel felpofozzák a másikat. honnan vették, hogy nekem csak úgy van ennyi lóvém ilyen célra, mikor ugyanolyan gondjaim vannak, albérlet, stb., mint bárkinek? 600.000 Ft. Négy hét alatt. Ennyit a külföldi karrieremről.

Ez olyan, mint mikor sokallják az emberek a Revolúció árát, de azért kéne nekik. Aki asszi, hogy én ebből akarok meggazdagodni, annak elárulom, hogy idáig -100.000 Ft-nál járunk. Ezért nincs ingyen. Aki sajnálja ránk ezt a minimális összeget, az nem becsül meg minket. Annak meg akkor minek adjam ajándékba? Elolvassa a felét, talán, aztán odaadja a haverjának, aki véletlenül elhagyja, aztán vállat vonnak és mennek kocsmázni, kábé.

Viszont saját kiadásban itt van az LFZO, és még 4 hasonlóan rövid, de nem hasonló megoldású és témájú írás, melyek felrúgják az irodalmat. A kötet címe VÍZCSEPPEK. KAPható a rohadeek@citromail.hu-n rendelve, vagy a miskolci nemzeti színház melletti antikváriumban, mint ahogy a többi szar kiadványunk is.

Előző oldal Rohadék